Podcast ‘Het Huis luistert’: Succesfactoren in melden van interne misstanden: snel, zorgvuldig, deskundig en open

Podcast ‘Het Huis luistert’: Succesfactoren in melden van interne misstanden: snel, zorgvuldig, deskundig en open

In deze tweede aflevering van de podcast serie ‘Het Huis luistert’ licht Leonie Heres, onderzoeker bij de Universiteit Utrecht, het rapport ‘Melden met succes’ toe. De sleutel tot succesvolle meldtrajecten lijkt vooral een kwestie van mensenwerk te zijn. 

Leonie maakte het rapport samen met Julia Penning de Vries en Niels Terpstra in opdracht en in samenwerking met het Huis voor Klokkenluiders (HvK). In een vraaggesprek met Albert Roele, communicatiestrateeg van het Huis voor Klokkenluiders, vat zij de belangrijkste conclusies en aanbevelingen van het onderzoek samen. Wat die precies zijn, hoort u in de podcast.