Zo richt je de functie van integriteitsmanager in

Steeds meer organisaties besluiten om een integriteitsmanager aan te stellen. De roep hiertoe neemt ook steeds meer toe. Maar aan welk profiel moet deze eigenlijk voldoen? 

Het aanstellen van een integriteitsmanager maakt duidelijk dat de organisatietop serieus werk maakt van integriteit binnen de organisatie. Het zorgt voor meer duidelijkheid en samenhang van diverse initiatieven op dat gebied, en daarmee ook tot het beter functioneren van de gehele organisatie.

Toch zitten veel organisaties met de vraag hoe men invulling geeft aan deze functie. Het Huis voor Klokkenluiders heeft daarom een handig overzicht gemaakt van de do’s en don’ts bij het aanstellen van een integriteitsmanager. Het overzicht biedt ook een concreet functieprofiel waar organisaties direct mee aan de slag kunnen.