Huis voor Klokkenluiders lanceert nieuwe podcastserie “Het Huis Luistert”. Aflevering 1: de IntegriteitsWijzer

Het Huis voor Klokkenluiders heeft vandaag een nieuwe podcast gelanceerd: “Het Huis Luistert”. In de eerste aflevering komt de IntegriteitsWijzer aan bod, een gratis online tool voor organisaties om hun integriteitsbeleid tegen het licht te houden. Aan het woord zijn Kristien Verbraeken en Alain Hoekstra, beiden werkzaam bij de afdeling Kennis & Preventie van het Huis voor Klokkenluiders.

Belangrijkste reden voor het ontwikkelen van de IntegriteitsWijzer is dat het tot nu toe heeft ontbroken aan een laagdrempelig instrument voor organisaties om hun integriteitsbeleid te toetsen en te verbeteren. Aan de hand van 35 vragen krijgt men snel en overzichtelijk inzicht in waar de eigen organisatie momenteel staat op dat vlak. Inmiddels hebben al 285 organisaties gebruik gemaakt van de IntegriteitsWijzer en zijn er inmiddels ook al positieve reacties binnengekomen op het concreet kunnen toepassen ervan. 

De IntergriteitsWijzer is bedoeld voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie betrokken is bij het vormgeven van het integriteitsbeleid, kan anoniem worden ingevuld en is van toepassing op elk type organisatie. 

Bekijk hier de IntegriteitsWijzer.

Beluister hier de podcast:

Podcast 'Het Huis luistert': De IntegriteitsWijzer