Geen misstand bij benoeming voorzitter Huis voor Klokkenluiders

Bij de benoeming van Wilbert Tomesen tot voorzitter van het Huis voor Klokkenluiders in 2018 is geen sprake geweest van een misstand als bedoeld in de Wet Huis voor klokkenluiders.

Dat is de conclusie van de commissie-Biesheuvel, die de benoemingsprocedure na een melding onderzocht op verzoek van minister Ollongren (BZK). De minister heeft het rapport van de commissie naar de Tweede Kamer gestuurd. Het bestuur van het Huis is blij met deze uitkomst.

Al in maart 2019 liet de Nationale ombudsman weten geen onderzoek te doen naar andere meldingen van vorig jaar over het Huis voor Klokkenluiders. Die gingen over vermoedens van misstanden bij het algemeen functioneren van het Huis. De ombudsman zag geen aanleiding voor een onderzoek.

Foto Wilbert Tomesen
Beeld: Jurgen Huiskes
Wilbert Tomesen